SCRUMBLD – DE SPELSIMULATIE VOOR MEER BUSINESS VALUE

Scrumbld is een spelsimulatie die inzicht geeft in de scrum werkwijze en deze verbindt met de doelstellingen van een organisatie. In de spelsimulatie krijgen de deelnemers te maken met dillema’s en uitdagingen uit de dagelijkse praktijk. Zo krijgen medewerkers inzicht in de sterke en zwakke punten van hun (team)functioneren en brengen ze zelf de verbeteringen aan. Dat geeft een duurzaam resultaat: meer business value!

Scrumbld kent een basis variant waarin de spelers zoveel mogelijk business value moeten genereren (speelduur: 2 uur). Deze variant kan worden uitgebreid met de verantwoordelijkheid over onderhoud en beheer (extra speelduur: 1-2 uur). Het spel kan desgewenst ook aangepast worden aan specifieke cases binnen een bedrijf.

8ontwerp heeft in opdracht van Imagile en Simpuls de identiteit en de uitvoering van het Scrumbld spel verzorgd. Het spel heeft verschillende versies: basis, uitbreiding, verschilldende maatwerk versies, 2 taalversies (Nederlands en Engels). De basis van het spel is zo gemaakt dat een maatwerkvariant heel efficiënt te maken is.

De basis van de stijl is een blok dat de verschillende dimensies aangeeft. De blokken vormen samen weer een patroon dat oneindig in elkaar past. Zo werken teams ook samen. Vele delen zijn samen een groter geheel. Elke keer kan een situatie weer ander zijn, maar toch is er eenzelfde basis.

CREDITS

CONCEPT

Imagile en Simpuls

ONTWERP

8ontwerp

WEBSITE

Timbers

SPECIALE DANK AAN

Geertje van Drunen – Imagile
Leon Römer – Simpuls
Ruud Snelleman – Timbers